- This topic has 1 reply, 2 voices, and was last updated 1 year, 5 months ago by
Elektryczny Jarek.
Cześć wszystkim!
Chciałbym stworzyć listę najlepszych praktyk w oszczędzaniu energii, więc zapraszam was wszystkich do podzielenia się waszymi sprawdzonymi sposobami. Oszczędzanie energii to nie tylko korzyść dla naszego portfela, ale także dla planety. Podzielmy się swoimi pomysłami i doświadczeniami, które pomogą nam bardziej świadomie zarządzać energią w naszych domach. Ja zacznę:
1) żarówki LED – zamieniłem wszystkie tradycyjne żarówki na LED i zauważyłem znaczną redukcję zużycia energii.
2) programowalny termostat – dzięki programowalnemu termostatowi mogę dostosować temperaturę w domu do moich potrzeb i ograniczyć energię zużywaną na ogrzewanie lub chłodzenie.
- Replies
- Elektryczny JarekParticipant
Cześć!
Super inicjatywa! Oszczędzanie energii jest naprawdę ważne. Ja również mam kilka trików:
– Przygotowuję posiłki na raz – gotowanie jedzenia na kilka dni pomaga mi zaoszczędzić na zużyciu energii kuchennej.
– Zamykam drzwi i okna – ważne, żeby unikać niepotrzebnego uciekania ciepła z domu.
– Wyłączam urządzenia – po prostu pamiętaj, żeby wyłączać sprzęty, gdy nie są używane.
Mam nadzieję, że te pomysły pomogą! 😊
- You must be logged in to reply to this topic.